IMG 2538c

Luk Dewulf

BelgiŽ

Luk Dewulf heeft een nieuwe stap in zijn loopbaan gezet. In 2003 heeft Luk Dewulf Kessels & Smit in België opgericht. Samen met Lieve Scheepers, Katrien Massa, Luc Verheijen en later ook Niel Van Meeuwen gaf hij vorm aan een organisatie  die in het Belgische landschap rond (organisatie-)leren en ontwikkelen niet meer weg te denken is. Ondertussen heeft Kessels & Smit België al twaalf kaarsjes uitgeblazen. Samen met de nieuwe collega’s die zich één voor één aansloten wordt er steeds verder geschreven aan een mooi verhaal.  In de afgelopen jaren heeft Luk Dewulf zich steeds meer toegelegd op de thema’s “talent” en “burn-out”. Hij wil zich de komende jaren verder en nog meer intens toeleggen op het ontwikkelen van talent, het activeren van passief talent, het voorkomen van burn-out en begeleiden van mensen met een burn-out.
 
In onderling overleg is overeengekomen om de wegen te splitsen. Om K&S ten volle de ruimte te geven voor haar verdere ontwikkeling. En om Luk Dewulf toe te laten om 100% te kiezen voor de verdere ontwikkeling van zijn werk rond de vermelde thema’s.
 
Een nieuwe stap voor Luk Dewulf, een nieuwe fase voor Kessels & Smit, en een nieuwe fase in de samenwerking. Kessels & Smit en Luk gaan in de toekomst blijven samenwerken in een aantal erg veelbelovende projecten. Je kan Luk Dewulf vanaf nu bereiken op http://www.kiezenvoortalent.be/ en hij is te bereiken via luk@kiezenvoortalent.be.

Radicaal kiezen voor datgene waar je goed in bent

In mijn werk draait het steeds om de vraag: Hoe benut je het potentieel dat in elk mens en elk systeem zit? Als je iemand in zijn kracht zet wordt zij of hij pas waardevol voor de omgeving. Dat lijkt een paradox: investeren in je eigen kracht – is dat niet iets anders dan het goed doen voor je organisatie? Nee, juist niet!
De enige duurzame basis voor gezonde mensen en krachtige organisaties is: consequent kiezen voor datgene waar je goed in bent. Dat helpt ook om te blijven ontwikkelen en groeien, in een omgeving die je past.

Dat is waarom ik graag werk met Appreciative Inquiry (AI). Een prachtige benadering om kracht in een systeem te mobiliseren. Waar ik in geloof is dat je door te vertrekken vanuit kracht maatschappelijk verschil kunt maken. Daarbij focus ik op werk in Vlaanderen, gebruik makend van internationale contacten binnen onze Learning Company en met Ron Fry en David Cooperrider in Cleveland – bakermat van AI.

Ik werk graag met grote groepen: Large Group Interventions. Wat er ontstaat in een grote groep  is anders dan wat in een kleine interactie gebeurt: een ‘vibe’ waardoor mensen met elkaar meegroeien en er iets nieuws ontstaat. Wanneer ik dit mag doen in opdracht van het Vlaamse Parlement of de Europese Commissie, waarbij we burgers in innovatie-/participatieprocessen betrekken, krijgt dit een extra dimensie.

Maar ik werk net zo graag met individuen: in een coaching iemand helpen woorden te vinden voor wat hij graag doet. Parafraseren,  luisteren, onderzoeken, samenvatten.... dat is vaak al genoeg om iemand te helpen in zijn kracht te komen.
Dat laatste doe ik ook graag bij het ondersteunen van professionals, die bezig zijn met verandering.

Zien hoe mensen krachtiger worden en groeien, daar is het me om te doen. Dan zit ik in mijn kracht!