HomeAgendaEvent
17 sept

LIBREAU | De werkplek van de toekomst I Pieterjan van Wijngaarden en Derk van der Pol

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:

"Hoe zou je het vinden om een podcast te maken in Plateau over hoe de werkplek van de toekomst eruit ziet"? Als je zo'n vraag in je mailbox vindt, dan voelt het sint, kerst en jarig zijn tegelijk, een groot geschenk dus, wat ik als gastvrouw en bezielster van Plateau zomaar mag ontvangen van collega's Pieterjan van Wijngaarden en Derk van der Pol.

 

Waarover gaat het?

Pieterjan en Derk hebben een samenpassie voor het maken van podcasts. Onder de noemer "off the Grytte" onderzoeken ze thema's waarnaar ze zelf nieuwsgierig zijn. Hun nieuwste reeks gaat over "Buitenshuis thuiswerken". In welke mate is de fysieke ruimte waarin je werkt belangrijk, welke invloed heeft de ervaring van het vele thuiswerk in deze tijd op hoe we naar werkplekken kijken, hoe kunnen netwerken ontstaan op plaatsen waar mensen vanuit verschillende werkcontexten samen aan het werk zijn, wat is de betekenis en noodzaak van sociaal contact en elkaar ontmoeten in het werk ... Een greep uit de vele vragen die ze zich stellen.

 

Wat gaan we doen?

Centraal staat het maken van de podcast. Het duo gaat in gesprek met Lieve en met de mensen die Plateau mee dragen. Als live publiek wordt in deze middag je visie op de betekenis van je werkplek geprikkeld en kan je mee genieten van het maakproces. De kans is groot dat je zomaar nieuwe beelden bij "buitenshuis thuiswerken" ontwikkelt en er voor jezelf en je organisatie door geïnspireerd raakt. Wie weet ziet de verborgen radiomaker in jou ineens zuurstof en licht. Benieuwd welke beweging daarmee in gang wordt gezet!

 

Voor wie?

Voor al wie al jaren droomt om een inkijk te krijgen in hoe je een podcast maakt en voor wie nieuwsgierig is naar het thema. Voor iedereen met een hart voor Plateau en andere mooie werk-communities.

 

 

Met Libreau brengt Lieve Scheepers mensen bij elkaar rond een auteur van een boek. In die volgorde. "Het is de auteur die me als mens raakt, me aan het denken zet en in meest ruime zin bijdraagt aan het vakgebied van 'Leren en Ontwikkelen'. Met elke auteur kijk ik naar de beste vorm om te werken rond het boek. We bieden in een halve dag of meerdere dagen inhoud en een aanpak om te leren en te werken in de eigen werkpraktijk." Libreaus zijn voor iedereen die als zelfstandige of in een organisatiecontext samenwerkt met anderen als Leidinggevende, interne of externe adviseur, HR-professional, of vakgenoot in het brede domein van leren en veranderen.