Barbara van der Steen - Leiding geven aan dertigers
HomeNotre librairie › Livre

Leiding geven aan dertigers. Samenwerken met een veeleisende generatie

par: Iet van Slageren, Barbara van der Steen - ; éditeur H. Nelissen   29-11-2004

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:

 

Veel hoogopgeleide dertigers van nu gedragen zich verwend, egocentrisch en eigenwijs. Werkgevers en media uiten zich pessimistisch over de waarde van deze generatie voor de organisaties van de toekomst. Zij herkennen een generatie met een nieuw arbeidsethos - veeleisend, mentaal zwak en continu in twijfel bij het maken van keuzes.
Er ontstaat een nieuwe generatiekloof in organisaties. De oudere generatie - die zich vroeger verzette tegen de gevestigde orde - verzet zich nu tegen de nieuwe generatie. Zij begrijpen de dertigers niet vanuit hun loyale arbeidsethos en behoefte aan zekerheid, omdat zij (onbewust) gevormd zijn door tijden van werkloosheid en spaarzaamheid.
'Leiding geven aan dertigers' biedt leidinggevenden inzicht in de belevingswereld van een nieuwe generatie. De schrijfsters reiken veel praktische handvatten aan voor leidinggevenden die er nieuwsgierig naar zijn hoe zij de dertiger effectief kunnen inzetten in organisaties.
Het boek gaat in op de achtergronden van het gedrag van dertigers, de verschillen tussen dertigers onderling, de spagaat tussen de emotionele en professionele ontwikkeling van dertigers (de dertigersdiscrepantie), de keuzeproblemen, de nieuwe (loopbaan)patronen die hierdoor ontstaan en de risico's die veel dertigers ervaren.