Annemarie Bleeker


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Op wat ik aantref bouw ik verder

Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven helpt me om me goed te kunnen verplaatsen in wat er in organisaties leeft. Ik heb intern gewerkt als verandermanager bij grote multinationals en specialiseerde me in leiderschap in veranderingstrajecten en teamontwikkeling. Als de druk opliep ontstond steeds hetzelfde patroon: er kwam er een grote behoefte aan snelle oplossingen en aan controle. Structuren, modellen en leiderschapskaders circuleerden in overvloed. Sommige waren goed en behulpzaam maar het merendeel was zo algemeen en abstract dat elke betekenis verloren ging.

 

Veel energie werd besteed aan fouten, tekorten en beperkingen. In mijn rol van change manager zocht ik manieren om daar verandering in te brengen. Om meer te kijken naar wat goed ging, dat te waarderen en te versterken. Gras groeit niet door er harder aan te trekken. Er ontstonden spontaan, buiten de reguliere structuur, teams waarin persoonlijke en professionele drijfveren en vakmanschap centraal kwamen te staan. Waarin de cultuur veranderde van intimiderend naar inspirerend. 

 

Mensen weten zelf het beste wat belangrijk is om succesvol te zijn. Daarbij is het verleden belangrijk voor reflectie en de toekomst voor perspectief.  Maar er is een reden dat de situatie is zoals hij is. Niet zoals we willen dat is, of denken dat hij is of zeggen dat hij is. Ik begin daarom vaak bij het hier en nu. Wat gebeurt er echt en waarom? Van daaruit kan ik helpen met wat er nodig is om de volgende stap te zetten, met aandacht voor resultaat en voor de mensen die het moeten doen. 

 

Ik sta bekend als een iemand die goed luistert en ook durft: een andere aanpak, een andere visie, het doorbreken van patronen. Vragen die me boeien zijn: 

  • Wie ben je, van waaruit doe je wat je doet?
  • Hoe kun je je persoonlijke kracht en creativiteit inbrengen in organisatiestructuren waar er ook al heel veel “vast” staat? Hoe hou je de omgeving persoonlijk, aantrekkelijk en innovatief?
  • Wat kun je doen om teamleden geïnspireerd te laten optrekken in plaats van dat mensen zich soms “tot elkaar veroordeeld” voelen?
  • Hoe kunnen we minder energie laten wegvloeien naar fouten, tekorten en beperkingen en ons meer inzetten voor dat wat goed gaat? 

 

Op wat ik aantref bouw ik verder en werk met de kwaliteiten en schaduwen die ik voor me zie. Mensen laten soms een deel van zichzelf achter bij de entree en ik ben altijd benieuwd naar wat er gebeurt als de mens én de rol samen naar binnen stappen. Dat is niet altijd makkelijk. Maar dan ontstaan wel vaak de mooiste dingen.

contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met Annemarie Bleeker