HomeInspiration › article

Zelf op onderzoek uit

Steeds meer mensen krijgen de smaak te pakken
By: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot - ; Source: TvOO Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, 13(2), 49-54.   06-02-2023

This page is not available in English - View in Dutch:

"Je hoeft het boek niet op te tillen om het vast te stellen: de nieuwe editie van het Handboek Human Resource Development (Poell & Kessels, 2021) is een stuk dikker dan de vorige uitgave van tien jaar geleden. Meer artikelen, meer onderwerpen en meer auteurs. Ook de online editie van de Canon van leren & ontwikkelen (Ruijters et al., 2021) heeft een flinke uitbreiding gekregen ten opzichte van de eerste uitgave.

 

Is ons vakgebied gegroeid? Het lijkt er wel op. Er zijn in elk geval meer mensen die er over willen schrijven. Dit artikel gaat kort in op de beweging in het vakgebied ‘leren in arbeidsorganisaties’ en zoomt vervolgens in op een ontwikkeling die ik zelf, in mijn werk als adviseur en onderzoeker in uiteenlopende organisaties, sterk terug zie komen. Namelijk zelf op onderzoek uitgaan. En het gebruiken van vragen om een beweging op gang te brengen. (...)"

 

 

Verdonschot, S. (2023). Zelf op onderzoek uit: steeds meer mensen krijgen de smaak te pakken. TvOO Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, 13(2), 49-54.