HomeCalendarEvent
16 sept
2020

Workshop 'Van doorbraak naar grootschalige vernieuwing'

This page is not available in English - View in Dutch:

Als je iets wilt vernieuwen in een organisatie, kun je dat het best doen door klein te beginnen. Bijvoorbeeld met enkele teams die een nieuwe werkwijze uitproberen. Of met een pilot waarin je experimenteert met een nieuwe vorm van organiseren en overleggen. Nadat je iets te pakken hebt, een geslaagd experiment, een enthousiast team of een levendige hotspot van mensen, dan wil je dat uitbouwen. Een vraag die steeds vaker in de praktijk naar voren komt is hoe je na die eerste fase, na enkele geslaagde doorbraken, of een succesvolle pilot, kunt doorpakken en kunt bouwen aan een grootschalige vernieuwing.

 

Suzanne Verdonschot deed de afgelopen twee jaar onderzoek naar deze vraag samen met een groep onderzoekers uit het FCE-netwerk. Zij deden tientallen diepte-interviews met mensen die midden in een vernieuwing zitten en die hier regie op proberen te nemen.

 

In deze workshop deelt Suzanne de belangrijkste inzichten uit dit onderzoek. Je komt te weten hoe je een vernieuwing ‘besmettelijk’ kunt maken en wat voor vakmanschap er komt kijken bij het nemen van regie over een beweging. Je gaat aan het werk met de principes om een beweging te ‘verbreden’ en te ‘verdiepen’ en leert werken met een instrument dat helpt om meer regie te nemen over een beweging.