foto voorkant klein 111933495249

Deze zomer verschijnt 'Verwondering, het buitengewone in het gewone zien'

This page is not available in English - View in Dutch:


K&S collega Joeri Kabalt promoveerde in maart 2020 op een onderzoek naar verwondering en magie in het dagelijks leven en in organisaties bij Ashridge Executive Education in Engeland. Hierbij maakte ze gebruik van de methodologie van first-person Action Research. Een persoonlijke manier van onderzoek doen waarin werk, leven en onderzoek met elkaar vervlochten zijn.

 

Op 24 augustus verschijnt haar boek ‘Verwondering: het buitengewone in het gewone zien’. Een beknopte versie van haar promotieonderzoek waarin Joeri je meeneemt in haar zoektocht naar verwondering in leven en werk. Door verhalen en ontmoetingen te delen uit haar eigen leven en praktijk als veranderkundige in organisaties, afgewisseld met de filosofen, dichters en andere denkers die haar in deze zoektocht het meest hebben geïnspireerd.

 

Verwondering gaat over het buitengewone in het gewone zien. Een manier van kijken die je kunt oefenen, maar vaak ook hard werken is. Hoe vaak kijken we niet om ons heen met ‘on-ziende ogen’? Vliegen de dagen aan ons voorbij? Joeri ontdekte dat het helpt om dagelijkse routines en rituelen te creëren om je te blijven verwonderen. Door écht te kijken en vraagtekens te blijven plaatsen bij vanzelfsprekendheden. Een manier van zien en zijn met meer onverwachte momenten van schoonheid, verbinding én verwarring.

 

Je kunt het boek nu al hier bestellen.