HomeCalendarEvent
7 feb

Libreau Opleidingskunde: Leren in het werk, rond het werk, voor het werk

This page is not available in English - View in Dutch:

 

Wat gaan we doen?

We reflecteren op onze visie en op onze werkwijzen om leertrajecten te ontwerpen en in te richten. We delen waarop we vandaag vooral uitgedaagd worden in ons vak. Leren is steeds meer verbonden met de dagelijkse werkpraktijk. Wat vraagt dat van de opleidingskundige ontwerper of adviseur? Samen met Joseph Kessels, Mariël Rondeel en Erik Deen gaan we op een speelse manier aan de slag met een belangrijke bekwaamheid van de ontwerper: het consistent uitwerken van een visie op leren in een concrete leerinterventie en het handen en voeten geven aan actuele ontwerpvraagstukken.

 

Over het boek "Opleidingskunde: LEREN in het werk, rond het werk, voor het werk"

Een eerste editie over het vakmanschap dat nodig is om leren in organisaties op gang te brengen – de Capita Selecta - verscheen in 1989. Joseph Kessels en Cora Smit bundelden toen alle artikelen die ze sinds 1983 samen schreven. In 2015 vroeg Joseph aan Kessels & Smit-collega’s, Mariël Rondeel en Erik Deen, om vanuit hun jarenlange ervaring het boek te herschrijven. Het is een knap en krachtig werk geworden, met respect voor de bewezen methodieken -zoals het 8-veldenmodel- en ruimte voor nieuwe aanpakken en actuele wetenschappelijke inzichten.

 

Praktisch:

Kijk je ernaar uit om je weer eens onder te laten dompelen in of kennis te maken met de rustgevende wijsheid van Joseph en je te laten prikkelen in het hier en het nu door Erik en Mariël? Vind je het sowieso fijn om oude bekenden weer eens te ontmoeten en ook weer nieuwe contacten te leggen? Schrijf je dan in, er is plaats voor 35 mensen. 

 

We zorgen voor een gezellige omkadering en hartelijke ontvangst bij Plateau. De koffie staat klaar in de Hyacintenlaan 14, in Bolderberg (België) vanaf 13:30, we starten om 14 u en werken tot 17u. Daarna is er gelegenheid om nog een glas te drinken. 

 

Prijs: 25 euro, excl. btw

Het boek is die middag ook te koop of als je al een exemplaar hebt, kan je het laten signeren.