HomeKS Library › article

Leren in het werk ondersteunt managers van een zorgorganisatie in een turbulente tijd

By: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot, Evita Visser - ; Source: Kessels & Smit, The Learning Company   04-13-2015

This page is not available in English - View in Dutch:

Resultaten van een onderzoek naar de impact van een leiderschapstraject bij een zorgorganisatie

 

Ongeveer twee jaar geleden vond er een reorganisatie plaats bij een middelgrote zorgorganisatie. De teammanagers werden vervangen door regiomanagers. Deze regiomanagers geven sturing aan meerdere teams. De aanleiding voor deze reorganisatie was afname van financiële middelen dankzij bezuinigingen vanuit de overheid. Deze veranderingen en de reorganisatie creëerden de wens voor een leiderschapstraject, waarin de regiomanagers bedreven raakten in nieuwe rol en leerden te ondernemen met zorg.

 

Kessels & Smit werd gevraagd dit traject te ontwerpen en faciliteren. Zij namen als uitgangspunt dat het traject moest aansluiten op het dagelijks werk. Dit gaven zij vorm door:

  • een regiegroep te vormen met de organisatie, waarin gedurende het traject maandelijks werd vormgegeven wat de inhoud zou zijn;
  • bijeenkomsten te organiseren waarin deelnemers konden kiezen tussen verschillende workshops;
  • werksessies te creëren waarin deelnemers vragen konden inbrengen;
  • ruimte te geven voor informatiesessie die werden vormgeven door de organisatie.

 

De impact van het traject was verbluffend. 87% procent van de deelnemers gaf aan veel impact bereikt te hebben op het werk. Over dit impact onderzoek en de aansluiting op het werk is meer te lezen in de bijlage.