FCE Festival 111832146032

FCe Festival – Bouwen aan vernieuwing vanuit sprankeling

Door kleine en grote verhalen te verbinden

This page is not available in English - View in Dutch:


De Foundation for Corporate Education (FCe) organiseert op 17 november een levendig online festival waarbij je meer leert over innoveren vanuit sprankeling. Praktijkonderzoekers delen hun nieuwste inzichten en je gaat actief aan de slag met je eigen ideeën.

 

De vraagstukken kunnen nog zo groot zijn, het aanpakken ervan gebeurt stap voor stap. Een zorgorganisatie die erachter komt dat veel jonge collega’s maar kort blijven werken en dit wil omkeren… Een groep docenten die nauw samenwerkt met mensen uit het werkveld om onderwijs te maken dat studenten voorbereidt op het werk van morgen… Dat zijn weerbarstige processen die je verder brengt met vallen en opstaan; het ene moment maak je een sprong vooruit en een week later doe je weer een stap terug. In het onderzoek naar hoe je dit soort vernieuwingsprocessen vorm kunt geven, zijn we gaan kijken naar de ‘sprankeling’.

In de beginfase is die drive vaak duidelijk voelbaar. Er is iemand die ervoor wil gaan, die vol vuur is en niet kan wachten om te beginnen. Door alle regels in het systeem en de drang tot efficiëntie, raakt die positieve betrokkenheid soms op de achtergrond. De persoonlijke ervaring raakt soms ondergesneeuwd door alles wat speelt in de systeemwereld. We zijn benieuwd hoe je aan vernieuwing kunt bouwen mét behoud van het enthousiasme van de betrokkenen. Tijdens het komende FCE- festival staat dit onderwerp centraal.

 

Meer informatie

 

Download de flyer