HomeInspiration › Podcast

De relatie tussen organisatie-, team- en individuele ontwikkeling

This page is not available in English - View in Dutch:


In de podcast Do I Have A Choice interviewt Pieterjan van Wijngaarden sinds 2015 professionals die van ondernemen een way of life maken. In de twintigste editie is K&S-collega Gert-Jan van Schaik gesprekspartner in de podcast. 

 

Nyenrode

Gert-Jan combineert een verbinding met Nyenrode Universiteit met ondernemerschap bij Kessels & Smit. Zowel bij Nyenrode als bij Kessels & Smit houdt Gert-Jan zich bezig met leiderschap.

 

Inspirerend

Maar wat is eigenlijk leiderschap? Gert-Jan definieert een leider als iemand die in staat is om boven de dagelijkse praktijk uit te stijgen, de grote lijnen in de gaten houdt en zich daar inspirerend toe verhoudt. Een leider is ook iemand die heel goed weet hoe hij of zij met (groepen) mensen om moet gaan om dichter te komen bij die purpose, dat inspirerende doel. Dat vraagt maatwerk.

 

Integraal

In de podcast geeft Gert Jan aan dat hij bij zijn opdrachtgevers graag integraal kijkt: “Ik werkte samen met een K&S-collega bij een grote zorginstelling. We werkten met het MT en zagen allerlei dingen gebeuren tussen het MT en het bestuur. Wij dachten: misschien kunnen we dat bespreekbaar maken, want dit werkt niet zo goed. We vroegen of ze eens koffie wilden drinken over dit punt. Zo simpel en bescheiden is het dan ook. Het bestuur stond daarvoor open en er ontstond een lerend gesprek. Op een gegeven moment zeiden we: laten we dit gesprek in het MT voeren.”

 

Gesprek

Gert-Jan: “Op zo’n moment ben ik integraal bezig. Mijn werk gaat over innerlijke drijfveren, individueel gedrag, cultuur, processen, procedures en besturing. Ik doe mijn best op dat stukje waartoe ik word uitgenodigd. Vaak loop ik dan al werkende tegen een remmer aan op een ander niveau. En ga ik het gesprek aan over mijn observaties.”

 

 

Nieuwsgierig geworden naar dit gesprek? Beluister de podcast, waarin het verder nog gaat over management als vak en over collectief bewust zijn, op Soundcloud of Apple Podcasts.