Mara Spruyt2klein

Een bijzondere start

This page is not available in English - View in Dutch:


Mijn eerste werkdag bij Kessels & Smit begint vroeg: de zon is nog maar net op in de bush. Ik voeg me bij mijn nieuwe collega's, die rondom het vuur thee drinken en het ontbijt klaarmaken. Straks zullen we op pad gaan en door het prachtige Zuid Afrikaanse landschap wandelen. Geen volle mailbox of powerpoint-presentaties. Maar een verhaal van de ranger, over sporen van olifanten of giraffen.  

Op reis als kennismaking. Een bijzondere start in een nieuwe baan. Als antropoloog, reiziger, natuur liefhebber en nieuwsgierige onderzoeker is er haast geen beter begin voor te stellen. In het Zuid Afrikaanse binnenland maak ik kennis met nieuwe collega's, samenwerking en vraagstukken. Veelbelovend en energie gevend! 

Tijdens mijn studie organisatie antropologie hield ik mij bezig met organisatie- en cultuurverandering. In mijn afstudeeronderzoek ontdekte ik de kracht van onderzoek als middel om verandering te stimuleren. In mijn eerste baan als interne consultant adviseerde ik directie, management team en medewerkers over opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden. Op beide sporen wil ik bij Kessels & Smit graag doorborduren. 

Ik werk en leer graag met en van anderen. Kennis is niet objectief, iedereen heeft immers een eigen betekenis. Door interactie kom je hier achter, en kun je tot een gezamenlijke betekenis komen. Samenwerken is daarom voor mij een belangrijke drijfveer in mijn werk. Ik kijk er dan ook naar uit de komende periode verder kennis te maken met K&S’ers, vakgenoten en opdrachtgevers, en samen op te trekken bij leer- en ontwikkelvraagstukken.