Afscheid Astrid

Grenzen verleggen: afscheid Astrid Karsten

This page is not available in English - View in Dutch:


Na 10 jaar verlaat onze dierbare collega Astrid het gezelschap. Zij emigreert in oktober samen met haar man naar Spanje. Deze stap biedt haar de ruimte om zich helemaal op het Spaanse avontuur te storten en haar gezondheid centraal te stellen: “Ik ga onbeperkt van de natuur genieten, we gaan een oud Spaans huis opknappen, eindeloos met de hond wandelen, de taal leren, kortom: de ruimte nemen om volledig te verspaansen!”

 

Alert op ontwikkelingen

Terugkijkend op haar jaren bij K&S, blijft Astrid vooral bij hoe het gezelschap zich heeft mee ontwikkeld met de tijdsgeest. Ze vertelt: “Toen ik kwam, was K&S  vooral nog een opleidingskundig adviesbureau. Nu, 10 jaar later, zijn we een internationaal gezelschap dat zich bezighoudt met een veel bredere thematiek: hoe mensen zich kunnen organiseren op een manier die bijdraagt aan een gezonde, professionele werkomgeving.” Astrid heeft daar in al die jaren met veel plezier en overgave een bijdrage aan geleverd. Door altijd alert te zijn op ontwikkelingen in de omgeving en nieuwe inzichten mee te nemen naar opdrachtgevers.

 

Experimenteren

Dat laatste is wat Astrid het meest dierbaar is aan K&S: “Waar ik echt trots op ben, is dat K&S een plek is waar we zelf experimenteren met hoe we onze eigen gezonde, professionele werkomgeving creëren. We zijn in staat om onszelf steeds opnieuw uit te vinden, vormen van organiseren uit te proberen die we vervolgens met opdrachtgevers kunnen delen. Daarmee krijgt het werk dat we doen echt een andere diepgang.”

 

Onbegrensdheid

De essentie van deze manier van werken ligt in het vermogen om je niet begrensd te voelen, om te denken in en-en in plaats van of-of. Het is ook dat  vermogen dat Astrid deed besluiten tot de stap om naar Spanje te verhuizen.  Zij wenst het gezelschap en onze opdrachtgevers een zelfde ‘onbegrensdheid’ toe: “ Dat een ieder de onbeperkte  ruimte voelt, dat de verbreding zich zal voortzetten: zowel voor degenen met wie we samenwerken, als op de inhoudelijke thema’s. Op die manier kunnen we bruggen slaan, zodat je de onderlinge verbindingen steviger maakt. En we geen grenzen kennen in het delen van kennis.”

 

Astrid is vanaf 1 oktober te bereiken op haar emailadres: akarsten.hilverda@gmail.com