Bert Smits2

Bert Smits: "Nieuwe stap in mijn werk en leven als ondernemer"

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


In september hebben we afscheid genomen van onze Vlaamse collega Bert Smits. Hij verlaat het gezelschap om zijn persoonlijke koers met volle kracht verder vorm te kunnen geven: “Ik heb deze keuze gemaakt om een volgende stap te zetten. Het voelt niet als een breuk, maar als een nieuwe stap in mijn werk en leven als ondernemer. Het biedt nieuwe ruimte voor mij – zo kan ik, gefocust op één thema, mensen en initiatieven bij elkaar brengen.”

 

Begeleiden van maatschappelijke transitieprocessen

Die focus ligt voor Bert bij het begeleiden van maatschappelijke transitieprocessen. Zijn nieuwe website www.bertsmits.be is vanaf nu de toegangspoort tot zijn professionele ‘ik’. Hierop zijn verschillende pijlers te vinden. Bert vertelt: “Zo ga ik me bezighouden met maatschappelijke participatieprocessen, samen met vijf andere ondernemers: Levuur. Een ander belangrijk onderdeel in mijn werk is mijn boek ‘De jeugd is tegenwoordig’ – dat bouwt voort op mijn overtuiging dat kijken naar nieuwe generaties ons veel leert over de nabije toekomst, over hoe we gaan werken en leren. Dat vertelt ons iets over hoe we ons onderwijs moeten gaan inrichten.”

 

Spannende lanceringen

Een ander voorbeeld van Berts toekomstplannen ligt in het ambassadeursproject ‘Education 2030’, een project dat in een expertisenetwerk rondom onderwijsontwikkeling is uitgekozen als show case. Daarnaast houdt Bert zich momenteel ook bezig met een onafhankelijke denk- en doetank rondom onderwijs in Vlaanderen: “Daarmee willen we allerlei innovaties en initiatieven op dat gebied ondersteunen en stimuleren. Dat is heel nieuw en begint nu te groeien.”

 

Niet alleen op professioneel gebied is Bert volop aan het groeien, ook in zijn privéleven staan mooie dingen te gebeuren: in oktober verwachten hij en zijn vrouw een derde dochter. “Zo wordt dit najaar een periode vol spannende lanceringen!”

 

Terugblik

Bert blikt ook nog kort terug op zijn samenwerking met K&S, een periode waarin hij zijn professionele focus steeds scherper ontwikkelde. “Ik vind het gezelschap van K&S een vat vol talenten en waardevolle perspectieven. Ik heb gezien hoe dit kan doorwerken in individuen, teams, organisaties en zelfs in de wereld. Ik hoop van harte dat het gezelschap dit zal blijven doen en ik zal er, ook in deze nieuwe fase, nog altijd veel inspiratie en samenwerking vinden!”

 

Meer informatie & contact: www.bertsmits.be