dreamstime 11759155

In dialoog over talent: Marlies Noerens

Diese Seite ist auf Deutsch nicht verfügbar. - lesen auf Niederländisch:


Bewust worden van je talenten is, voor de meesten onder ons, geen vanzelfsprekendheid. Echter, het kan niet ontkend worden dat dit bewustzijn een meerwaarde biedt aan het leven als mens op deze wereld en dit in de verschillende rollen die hij daarin speelt. Zou het dan ook niet fantastisch zijn dat men, reeds op jonge leeftijd, geconfronteerd wordt met zijn of haar talent?  Of dat men ten minste de kans krijgt om hierover in gesprek te gaan?  

Ik ben Marlies Noerens, 22 jaar, student aan de Universiteit van Gent en momenteel stagiaire bij Kessels & Smit, The Learning Company.  Nog niet zo lang geleden heb ik de deuren van het middelbaar onderwijs achter mij toegetrokken. Op weg naar de “echte” wereld werd ik geconfronteerd met een indrukwekkend aanbod aan mogelijkheden en studierichtingen. Als achttienjarige was het een ware opdracht om doorheen het bos de bomen te kunnen zien. Ik beschouw mezelf dan ook gelukkig dat ik vrij snel wist welke richting ik uit wou. Toch kan ik mij voorstellen dat er heel wat studenten zijn die verloren lopen en niet goed weten waar heen. Jammer toch?

Mijn stageperiode bestaat uit acht weken en deze zou ik het liefst van al wil doorbrengen in dialoog met zeventien en achttienjarigen. Op een interactieve manier in gesprek treden over talent met als doel zelfreflectie te stimuleren. Ik hoop zo, op mijn eigen bescheiden manier, een bijdrage te kunnen leveren aan de toch wel belangrijke keuze die de meeste achttienjarigen te wachten staat. Bovendien hoop ik anderen te kunnen inspireren om dit thema in de schijnwerper te houden want  talent is nu eenmaal te kostbaar om verloren te laten gaan!

Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan zeker en vast niet om contact op te nemen. Ik ben steeds bereikbaar op +32 495/76.84.70 of marlies_noerens@hotmail.com.