annelies wybo

Annelies Wybo


BelgiŽ

Verdiepen én in de actie gaan staan

Mensen boeien me mateloos. Wat en waarom ze dingen doen, hoe ze zichzelf en de wereld bekijken, welk effect ze hebben op elkaar, op mij, waar ze door gaan groeien en waar ze op vastlopen. Ik kan dan ook ongelooflijk enthousiast zijn over een ontmoeting die me een verfrissend inzicht geeft. 

En naast inzichten-junkie (de term ‘nerd’ valt me ook al eens te beurt), zit ik tegelijk ook echt graag en snel in de actie. ‘Doen’ en vandaaruit dan wel weer zien, samen naar een resultaat toewerken, iets nieuws uitproberen door inspiratie te krijgen uit een gesprek, een artikel, een video,  … dat is wat ik ontzettend graag en natuurlijkerwijs doe. 

 

Als 1+1=3 kan zijn … werken met teams

Teams. Ik vind het leuk om erover te lezen, erover te schrijven, er deel van uit te maken en als teamcoach mee aan de slag te gaan. Een team dat van 1+1 een 3 kan maken, is tot veel in staat. Teams ondersteunen en bevragen om zelf de formule te ontdekken en continu stappen te zetten is fantastisch, omdat je zowel impact creëert op het team én op de mensen van dat team én de organisatie.  

 

Mijn advieswerk

Als student Pedagogische Wetenschappen liep ik een tijd geleden stage bij Kessels & Smit. Van daaruit koos ik ervoor om de link met het bedrijfsleven verder door te trekken. Ik kon ervaring opdoen in een grote organisatie en een start-up. Daarin heb ik verschillende rollen kunnen opnemen: projectmedewerker, leerexpert en -ontwikkelaar en HR-business partner, interne loopbaanbegeleider en diversiteitscoördinator.

Door, naast mijn job, mijn eigen onderneming op te starten en daarbij terug in het veld te staan met collega’s van Kessels & Smit, kriebelde het om me er volledig in te gooien als adviseur.

Kernthema’s waar ik binnen Kessels & Smit graag rond werk zijn onder meer: ‘leren doen p(l)akken’ (transfer van leren), teamontwikkeling, teamcoaching, persoonlijke groei en ontwikkeling en loopbaanbegeleiding.